Landelijke regelingen

Op dit moment is er géén landelijke kozijnsubsidie en viel de laatste regeling onder de SEEH-regeling. De BTW-korting is komen te vervallen en geldt nu de volle 21% BTW als je kozijnen door een specialist laat plaatsen. Deze BTW-regeling is nog alleen voor dubbel glas geldig.

Update: de SEEH is er alleen voor VvE-ers

Regeling in 2019

De subsidie voor kozijnen valt dit jaar (2019) niet meer onder de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Dit betekent dat er vanuit de overheid verder geen andere landelijke subsidies zijn voor kozijnen. Het was echter wel zo dat deze kozijnsubsidie niet zomaar verstrekt wordt en onderdeel was van de aanvullende maatregelen die een woningeigenaar kon treffen. Het betrof dus geen losstaande subsidie.

Dus je moest eerst voor minimaal 2 soorten isolatie kiezen, waarna je ook aanvullende maatregelen moest treffen zoals het plaatsen van nieuwe kozijnen. Zo kwam je in aanmerking voor een subsidie van €45 euro per m2 glas.

> Aanvullende maatregel
Triple glas met nieuwe isolerende kozijnen

> Maximale U-waarde kozijn
De U-waarde mag maximaal 1.5 zijn

> Subsidiebedrag
Het premiebedrag was een vastbedrag: €45 per m2 glas (grotere kozijnen leveren dus meer op)

BTW kozijnen

Ook is zoals beschreven geen BTW-korting meer van toepassing voor het laten plaatsen van kozijnen. Meer hierover op pagina BTW kozijnen.

Wat kosten kozijnen met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen te krijgen. Gratis en vrijblijvend!