Subsidie dubbelglas

Als je nieuwe kozijnen wilt gaat dit vaak gepaard met nieuw dubbel glas. Wil je de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan is HR++ glas de beste optie. Dit type glas kost gemiddeld €70 euro per meter exclusief plaatsing en geeft je woning meer dan voldoende bescherming tegen de kou. HR++ glas is tegenwoordig de standaard geworden en is het vaak zo dat de voorwaarden voor een eventuele subsidie om minimaal HR++ vraagt. Op dit moment is er helaas geen subsidie dubbelglas, maar kun je wel gebruik maken van de BTW-regeling.

Update: in 2019 kunnen alleen VvE-ers nog gebruik maken van een subsidie dubbelglas (zie: SEEH-regeling).

BTW dubbelglas (9%)

De regeling van het lage BTW-tarief van 9% is een regeling op landelijk niveau en geldt als je van plan bent om je ruiten te vervangen met isolerende varianten. Je betaalt over de arbeidskosten 9% BTW in plaats van 21%.

Subsidie van de gemeente?

Op lokaal niveau zijn er gemeentes die vanuit eigen middelen investeringen in duurzaamheid stimuleren door het geven van subsidies of groene leningen. Neem daarom even een kijkje op de website van jouw gemeente of er nog een lokale subsidie voor HR glas is.

Naast de website van jouw gemeente vind je op deze website van de overheid de actuele subsidieregelingen: www.energiesubsidiewijzer.nl. Bekijk ook deze website over dubbelglas subsidies.

Wat kost isolatieglas met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing te krijgen. Gratis en vrijblijvend!