Kosten kozijnen

De prijzen van kozijnen hangen af van een aantal zaken. We beginnen met de totale kosten voor kozijnen. Wanneer je een subsidie kunt krijgen is de investering natuurlijk lager.

  • Kunststof kozijnen (per m2): €500 euro tot €775 euro
  • Houten kozijnen (per m2): €650 euro tot €850 euro
  • Aluminium kozijnen (per m2): €800 euro tot €1000 euro
  • Stalen kozijnen (per m2): €1100 euro tot €1300 euro

Voorbeeld: als je in een gemiddelde rijtjeshuis in Nederland woont dan zul je waarschijnlijk zo een 5 ramen met 7 m2 aan kozijnoppervlak in huis hebben. Daardoor zullen voor jouw de kosten minimaal €3500 euro (kunststof) en maximaal €9100 euro (staal) zijn. Voor die bedragen ben je dan ook klaar aangezien we alles hebben inbegrepen in de totaalprijs zoals BTW, montage, voorrijkosten en HR++ isolatieglas. Omdat het niet duidelijk is hoeveel subsidie je kunt krijgen zijn die bedragen niet opgenomen in bovengenoemde bedragen.

BTW

Ooit was er een BTW-verlaging voor kozijnen, maar op de website van de Belastingdienst staat vermeld dat deuren, kozijnen en rietbedekking niet meer onder de verlaagde BTW-regeling van 9% vallen. Daarom is het niet meer mogelijk om kozijnen tegen dit BTW-tarief te laten plaatsen. Over alle onderdelen (kozijn, installatie/montage, voorrijkosten, afvoerkosten ed.) geldt een BTW van 21%.

Montagekosten

Voor de plaatsing van kozijnen is een professioneel kozijnbedrijf zeker wat tijd kwijt. Het demonteren en verwijderen van de oude kozijnen en de nieuwe kozijnen plaatsen is qua hoeveelheid werk erg veel. Logisch dat de montagekosten zo hoog zijn. Daarom komt het voor dat mensen zelf aan de slag gaan en denken kozijnen te kunnen plaatsen. Dit wordt altijd afgeraden als je zelf geen klusser bent of handigheid hebt in dit soort klussen.

Kozijnen dienen namelijk zeer goed geplaatst te worden om kieren en naden te voorkomen. Ook om barsten en scheuren te voorkomen in het profiel is het van belang dat er geen fouten zijn gemaakt tijdens de montage. Als vuistregel kun je er van uit gaan dat de montagekosten evenveel zijn als de prijs van een kozijn inclusief glas zelf. Dus als een kunststof kozijn per m2 tussen de €500 euro en €775 euro kost dan gaan de helft van de kosten op aan de montage van de kozijnen.

Wat kosten kozijnen met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen te krijgen. Gratis en vrijblijvend!