Subsidie isolatie

Tot en met het einde van 2018 kon je gebruik maken van de SEEH-regeling, welke specifiek bedoelt was voor particulieren en VvE-ers die o.a. isolatie wilden laten plaatsen. Je kon dus een bedrag terugvragen nadat je 2 isolerende maatregelen in je woning of appartement trof.

De regeling is voor particulieren gesloten, omdat het budget uitgeput is. Voor VvE-ers is er ook in 2019 budget en is de regeling voor deze groep verlengd. Op deze website van de Rijksoverheid lees je daar meer over.

De SEEH-regeling 2019

De bovengenoemde subsidie kan worden uitgebreid met aanvullende maatregelen en kun je in dat geval ook voor nieuwe kozijnen kiezen. Of kiezen voor een totaalpakket waar je je woning laat isoleren, dubbelglas en nieuwe kozijnen koopt. De subsidie is geen losstaande subsidie voor enkel isolatie of kozijnen, maar gaat het er om dat je minimaal 2 energiebesparende maatregelen dient te treffen.

Verdere dien je in de gaten te houden dat er allerlei voorwaarden zijn en moet de U-waarde van je nieuwe kozijnen maximaal 1.5 zijn en heb je daarom vaak driedubbelglas nodig.

> Update: deze regeling is gesloten voor particulieren woningeigenaren. VvE-ers kunnen nog wel gebruik maken van de regeling.

Wat is er in 2019 mogelijk?

Op dit moment kun je eventueel gebruik maken van de volgende 6 mogelijkheden:

  1. Subsidie Energiebesparing Eigen Huis; alleen voor VvE-ers
  2. Gemeentelijke of provinciale subsidies; kijk op de website van jouw gemeente
  3. 9% BTW-tarief op de arbeidskosten; automatisch verrekend op de factuur
  4. Groene lening met laag rentetarief van rond de 2,2%
  5. Subsidie voor verhuurders
  6. Groene hypotheek (bouwdepot)

Laat een isolatie adviseur je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis isolatie offertes op. Meer over de SEEH-regeling.

Wat kost isolatie met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen te krijgen. Gratis en vrijblijvend!