Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Laatst bijgewerkt: 3 februari 2019
Er is een subsidie voor VvE'ers die van plan zijn om maatregelen voor energiebesparing in hun woningen te treffen. De Rijksoverheid bied de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aan van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018. Kozijnen vallen onder de aanvullende voorwaarden van deze regeling. In dit geval dien je minimaal twee soorten isolatie aan te schaffen en kun je voor een extra subsidie ook kiezen voor isolerende kozijnen. Er is geen sprake van een losstaande subsidie voor kozijnen.

Voor wie?

In 2019 kunnen alleen Verenigingen van Eigenaren gebruik maken van de SEEH.

Energiebesparende maatregelen en advies

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis ontvang je als je minimaal twee energiebesparende maatregelen neemt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst.

Je kunt gaan voor:

- Energiebesparende maatregelen
Je neemt twee of meer energiebesparende maatregelen om subsidie te kunnen ontvangen. Je kunt kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwisolatie, vloerisolatie en dubbelglas isolatie.

- Aanvullende maatregelen
Ga je een stap verder? Op aanvullende maatregelen zoals isolatiedeuren, isolatiekozijnen, een nieuw ventilatiesysteem ed. ontvang je ook subsidie.

- Zeer energiezuinig pakket
Ga je nog een stap verder? Voldoen jouw energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen? Wie zijn hele huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen krijgt een bonus bovenop de subsidie. Het gaat om €4000 euro per aanvraag. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Budget 2019

Er is minder dan €6 miljoen euro over aan budget.

Aanvragen

Vanaf 15 september 2016 kun je jouw aanvraag indienen via het eLoket van de RVO. VvE'ers dienen een aanvraag in via deze pagina (eHerkenning nodig). Particulieren loggen in met DigiD en ondernemers met eHerkenning.

Wat kosten kozijnen met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij kozijnbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen te krijgen. Gratis en vrijblijvend!

Bron: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis